Forebyg mod smerter i ryggen i stedet for efterbehandling

Tips og tricks mod ondt i ryggen

Problemer med ryggen – Smerter eller stiv i ryggen! I denne tekst får du tips og tricks til hvordan du nogle gange ville kunne forebygge ondt i ryggen. Denne tekst er ikke en akademisk artikel, men snarere husråd og udtryk for god snusfornuft. Så brug artiklen på den måde!

Tips og tricks mod rygsmerter

Følgende kan nogle gange hjælpe ved smerter i ryggen:

  • Bevæg dig mere aktivt når du har fri
  • Bevæg dig mere på dit arbejde – for dem der arbejder på kontor eller lignende så kan hæve sænkeborde være en utrolig stor hjælper til at bevæge sig mere (læs mere om hæve sænkebord her hos haeve-saenkebord.dk)
  • Træn dine rygmuskler – læs mere om træning af ryg her hos Gigtforeningen
  • Styrk dine mavemuskler – det kan du læse blandt andet læse om her hos Aktiv Træning
  • Styrk din bækkenbund med bækkenbundsøvelser – Læs mere om bækkenbundsøvelser her
  • Undgå forkerte løft – Det kan du se meget mere information om her hos BFA
  • Lav muskelpumpeøvelser – hvilket ikke er helt det samme som venepumpeøvelser (læs mere om venepumpeøvelser her: venepumpeoevelser.dk)
  • Sid ordentligt – Det handler om at bevæge sig mens man sider læs mere her hos DR og ergonomisk kontorstol – hold dig for guds skyld fra billige kontorstole a la dem her

En stiv ryg – så pas på

Hvis du mærker en stiv ryg så skal du være opmærksom på kommende rygsmerter. Så det er et vink med en vognstang, hvis du begynder at få stiv ryg. Så er det bare med at komme igang med at bevæge sig, og udfører ovenstående øvelser. Hvis alt går vel så vil du kunne undgå at få rygsmerter
Er der spørgsmål som du er bekymret for – så kontakt din læge eller fysioterapeut. Husk altid at spørge en gang for meget snarere end en gang for lidt! De har en uddannelse og erfaring i at hjælpemed ryggen og hvad der ellers kunne være galt.

Se eventuelt også de her hjemmesider:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *