Har du borderline?

Har du mistanke om at du lider af borderline? Så skal du læse med her. Her får du nogle hurtige råd om, hvordan du kan få den hjælp du har brug for.

Tag til en psykolog med speciale

Det er først og fremmest meget vigtigt at blive tilknyttet en professionel terapeut, som helst også bør have erfaring med mennesker, der har borderline. Det kan sagtens være, at du i hverdagen er velfungerende og klarer dig meget fint, selvom du har borderline. Men der er med garanti også nogle ting, som du går og tumler med. Og det er netop det en psykolog kan hjælpe med.

Det er specielt vigtigt at finde en psykolog med speciale i emnet, fordi der trods alt er mange områder, som en psykolog kan specialisere sig indenfor. Der er mange typer patienter, som en psykolog kan møde. Og det er ikke dem alle, som de er lige i stand til at møde rigtigt.

Ligesom en læge specialiserer sig i forskellige dele af kroppen, så specialiserer en psykolog sig ofte i forskellige sindslidelse – som for eksempel folk med borderline. Og ligesom du ikke ville tage til en onkolog, hvis du har ondt i knæet, så bør du heller ikke tage til den forkerte psykolog.

Find andre med borderline

Det er derudover en god ide at prøve at finde andre mennesker, som har de samme problemer som dig. Det er altid meget betryggende at finde andre mennesker, som sidder med samme problemstillinger som én selv. Det er ofte de mennesker, som intuitivt er bedre i stand til at forstå en.

Derudover kan det at møde andre mennesker være med til at normalisere ens egen oplevelse. Det er nemt at føle sig mærkelig eller anderledes, når man sidder sammen med mennesker, som ikke ved hvad det er man gennemgår til daglig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *