Historien om gin og dens medicinske begyndelse

Du har måske om gin som en afgørende ingrediens i diverse drinks. Endda har du prøvet en klassisk gin og tonic. Gin er en af de mest populære alkoholiske drikke verden over. Dog drikken blev først produceret i Europa, er der producenter i diverse områder i verdenen. Danmark, for eksempel, produceres der mange forskellige typer af gin. Så du kan prøve kræfter med lidt af hvert. Gin har en lang og rig historie som mange ikke er klar over. Det kan være et sjovt faktum at fortælle når dig og dine nærmeste tager en drink med gin. 

Hvordan gin fik sine rødder 

Du ved måske en del om gin som en ingrediens i forskellige drinks. Men måske vidste du ikke at gin har en lang kulturel og historik indflydelse. Det ses i navnet gin som har forskellige oprindelser helt fra latinske rødder. 

Gin har i de sidste 200 hundrede år vokset fra ukendt til en af de mest populære drikke for smag og hygge. Men det har ikke altid været sådan. 

Man brugte nemlig gin som medicin mod diverse sygdomme. For eksempel brugte gin mod malaria. Dog det samme ikke kan siges om den moderne gin, var det noget andet for producenterne i gamle dage. Da indeholdt ginstoffet kinin. Dette virker nemlig mod malaria. Nutidens gin indeholder ikke meget kinin da det har en meget bitter smag. 

Hvordan gin blev populær som en drink

Gin blev også brugt som en nem og billig medicin mod smerter. Det blev ofte solgt på samme måde som man køber medicin fra apotekerne i dag. Mens gin stadig havde en rolle som medicin som de fleste havde råd tid, fik befolkning blod på tanden for smagen. Mange begyndte at drikke gin som en drinks og endnu flere begyndte at sælge dem i barer. Siden da, kan det ses hvordan gin har fået sådan en indflydelse verdenen over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *