Hvilken ridehjelm skal jeg vælge?

Står du og skal købe din første ridehjelm? Så kan det være svært at vide hvilken en du skal købe. Der findes nemlig rigtig mange forskellige slags og modeller. Ikke nok med at de ser forskellige ud så findes ridehjelme også i flere forskellige farver. Derfor får du her en lille guide til valget af din ridehjelm.

Vælg ridehjelm efter disciplin

hvis du er ny rytter er det selvfølgelig ikke sikkert at du endnu ved hvilken ridedisciplin du kommer til at holde af. Ved du det dog allerede på forhånd så er det godt at tage med i dine overvejelser når du skal vælge ridehjelm. Der er nemlig forskellige krav til en ridehjelm alt efter hvilken disciplin du ønsker at ride – i hvert fald hvis du vil være med på stævnepladserne. Er du ikke interesseret i at deltage i stævner, så skal du selvfølgelig ikke tage dette med i dine overvejelser.

Udluftning eller ej?

Nogle ridehjelme er lavet med udluftning i. Det kan være en kæmpe fordel hvis du har tendens til at blive varm omkring dit hoved. Specielt om sommeren er det meget varmt at bære en ridehjelm og her er udluftningen i ridehjelmen virkelig guld værd. Det er dog ofte kun de dyre ridehjelme der har udluftning i hjelmen specielt her hænger pris og kvalitet meget sammen.

Vælg den rigtige størrelse

Noget af det mest vigtige du skal vide, når du skal vælge din ridehjelm, er faktisk din hovedstørrelse. Din ridehjelm beskytter nemlig kun optimalt, hvis den passer dit hoved 100%. Det er derfor meget vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse ridehjelm. Din ridehjelm må hverken være for lille eller for stor, for så vil den ikke sidde korrekt på dit hoved og den vil dermed ikke beskytte dig godt nok hvis du skulle falde af hesten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *